zastita na radu i higijena podrazumeva skup mera koje se primenjuju da bi se zastitili zivot i zdravlje svakog radnika.
-sam rad u kuhinja zahteva veliku opreznost,i pracen je opasnostima.najcesci vidovi nesrece na radu u svakoj kuhinj su:posekotine, poderotine,opekotine,zatim istegnuca,prignjecenja,i na kraju opasnosti od udara struje.
-POSEKOTINE najcesce nastaju od ostrih predmeta poput raznih nozeva,nekih alata za secenje,razbijenog kuhinjskog inventara,ostrih ivica otvorenih koinzervi,i slicnih predmeta.
-OPEKOTINE nastaju usled prskanja masti,ulja zatim prolivanja vrelih tecnosti,otvorenog plamena(posebno izdvajam kuhinjske elemente koji rade na butan)naravno i zagrejanih ploca.
-PADOVI mogu nastati usled klizavog i masnog kuhinjskog poda,radom na merdevinama(odrzavanje kuhinjskih napa)i slicno.
-u slucaju nastanka ovakvih nezgoda preduzimaju se mere zastite na radu i ukazivanje prve pomoci povredjenom.
недеља, 20. септембар 2009.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар